Linkek a témában:
Szőlős, mustos ételek
A szüret ünnep. Az ültetés, kapálás, metszés és oltás hosszú és fáradalmas hónapjai után a szürettel elkezdődik a borkészítés ideje.
Gasztronómia.lap
Itt mindent megtalál, ami a gasztronómiával kapcsolatos: bor és gasztronómia, táplálkozás, egészséges táplálkozás, magyar konyha, világkonyha, gasztro-rekordok, ünnepeink ételei, szakácsok, vendéglátás, szakmai szervezetek, szakfolyóiratok.
Recept.lap
Recept minden mennyiségben! Ételek elkészítésének módjai, hasznos tippek, tanácsok, leírások a főzés és szakácsművészet mindennapjaiból.
Meghatározás
A szüreti szokások egyidősek a szőlő felfedezésével, azaz több mint 8000 évesek. Az ősszel zajló szőlőkben és pincékben végzett munka nemcsak társas esemény, hanem táncos mulatság, ünneplés is kapcsolódik hozzá. Olyan fontos volt, hogy városainkban a szüret idején a törvénykezés is szünetelt. A sátoros ünnepeken a hadviselő vitézek is hazasiettek. Szüreti bálok és fesztiválok linkgyűjteménye.