Linkek a témában:
Badacsonyi szőlősaláta
Fél kg szőlő, 1 dl száraz vörösbor, 2 ek dió, 1 ek porcukor.
A szőlőt megmosom és egy mély tálba teszem. A diót megőrlöm és összekeverem a porcukorral. A cukrozott diót ősszekeverem a borral és megvárom, míg felolvad a cukor, ezzel öntözöm meg a szőlőt és 3 órára a hűtőbe teszem. Ajánlható minden szárnyasételhez, vagy csak úgy enni.
Balatoni mustos pecsenye
80 dkg sertéscomb, 4 dl must, 1 sárgarépa, 1 gyökér, 2 zöldpaprika, 2 paradicsom, l kisebb hagyma, 3 szem feketebors, 8 dkg sertészsír, 3 borókabogyó, 2,5 dkg liszt, só.
Szőlős, mustos ételek
A szüret ünnep. Az ültetés, kapálás, metszés és oltás hosszú és fáradalmas hónapjai után a szürettel elkezdődik a borkészítés ideje.
Gasztronómia.lap
Itt mindent megtalál, ami a gasztronómiával kapcsolatos: bor és gasztronómia, táplálkozás, egészséges táplálkozás, magyar konyha, világkonyha, gasztro-rekordok, ünnepeink ételei, szakácsok, vendéglátás, szakmai szervezetek, szakfolyóiratok.
Recept.lap
Recept minden mennyiségben! Ételek elkészítésének módjai, hasznos tippek, tanácsok, leírások a főzés és szakácsművészet mindennapjaiból.
Meghatározás
A szüreti szokások egyidősek a szőlő felfedezésével, azaz több mint 8000 évesek. Az ősszel zajló szőlőkben és pincékben végzett munka nemcsak társas esemény, hanem táncos mulatság, ünneplés is kapcsolódik hozzá. Olyan fontos volt, hogy városainkban a szüret idején a törvénykezés is szünetelt. A sátoros ünnepeken a hadviselő vitézek is hazasiettek. Szüreti bálok és fesztiválok linkgyűjteménye.